Friday, June 24, 2011

Wedding Review (Invitation Cards) | Cont

Sambungan dari post semalam. 

Ada tanya mahal ke tak nak buat fake stamp ni. As for me, Ayu buat free saje since Ayu memang ada printer colour dekat rumah. Ayu print atas kertas biasa, potong/gunting and tampal sendiri. Or, korang boleh guna kertas sticker terus bagi memudahkan korang tak payah menggunakan gam untuk tampal. 

Kat mane nak design? Ayu guna gambar biasa je. My fav pre wed pic. Gambar ni juga la Ayu guna untuk masuk semua contest2 yang pernah Ayu masuk dulu. X de satu pun yang Ayu menang. *sobs*sobs*  X pe, x pe. Rezeki Ayu kt tempat lain, Amin.....


Ni gambar fake stamp Ayu. 
Pastu Ayu tambah RM 1 dekat atas tu. Then pak chu Ayu cakap

"Nape RM 1 je? Buatlah RM 100. Dah alang2 palsu kan?"

Hahaha. Sabar jela.

Kalau korang rajin nak design, design la macam mana pun. Untuk yang ada budget nak buat setem betul yang ada gambar korang, boleh refer sini. Or pergi masuk website pos Malaysia, cari dan cari. Hehehhe 

Tapi kan. Kalau nak fikir logik, nape pihak pos office tak reject my cards? Sebab even pos Malaysia sendiri pun buat setem ni kan? Surely depa pun nak untung. Tapi entah kenapa tak ada satu card pun yang my mom hantar di reject oleh pos Malaysia. Kad sampai dengan selamat. Entahla kan? Better korang pergi tanya pos office kawasan masing2 dulu ye.


Ok bye


{From Ayu with ♥}

5 comments:

UyaRayza said...

kn hehehe..pdhl setem tue setem fake tp pos office terima je hmmm..nk jugak ler gituuuuuuuuuuuu hehehe...nk design sdiri tp x pandaiii hehehe

nida-razak said...

da tgk web pos tu, tp xbape nk paham..tp mcm membazir plak, mesti mahal..bek wat mcm ayu... =)

~Ayu BnSyg~ said...

Uya : Kalau susah sgt, pilih gmbr yg paling you rasa sesuai utk buat fake stamp. Klu rajin, design la

nida : Good luck =)

Wanie said...

ha,ah la..
betol jgk ckp pak chu akak tu..
dah alang2 palsu, buat mhal2 lg..hehe

~Ayu BnSyg~ said...

Wanie : Hahaha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...