Thursday, March 21, 2013

Cameron Highland - Day 1

Went to another family vacation in Cameron Highland a week after our Adventures Trip to Sarawak the other day. Most of our family went there 1 day earlier. I have to wait for 5rz since dia kena kerja sampai petang hari Sabtu tu. So, Ahad jela naik Cameron. Kebetulan next Monday tu plak public holiday. Ok la at least kami dapat 1 malam di Cameron instead of 2 malam.

My sis naik keta kami. So dia jaga Faris dekat belakang. Kasi chance we both nak dating k? *hiks*


Nak naik Cameron pun boleh jammed. Bertolak pukul 8 pagi. Pukul 1230 kot baru sampai hotel apartment yang kami duduk tu. 

Upon arrival. All white. =)

Cameron sejuk..... Best. After lunch, Ain (my lil sis) Faris, 5rz and I klua jalan2 depan hotel. Macam2 ado. Semuanya berasaskan strawberry. Kedai kaktus pun berlambak-lambak. Ayu mencari strawberry coklat tapi entah kenapa payah betul nak jumpa. Kesian! Bukan patut berlambak ke dekat Cameron tu? Si 5rz plak sibuk mencari ladang strawberry. Itu pun payah nak jumpa. Macam ntah pape je kan kami? 





Ni cantik sebab dekat tepi2 dia ada warna pink




Kedai souvenir yang ada depan hotel kami ni murah2 sangat. 1 key chain RM 1 je. Ikut jenis la. Best2. Then hujan lebat and kebetulan si Faris dah kepenatan sangat sampai dia tertidur dalam pangkuan 5rz. Dah hujan tu, kami balik semula ke hotel. Tadi tak hujan pun dah sejuk, ape lagi kalau hujan kan? Berselimut la kami anak beranak. Nak mandi pun alahai! Menggigil. Memang la ada air panas tapi lepas klua bilik air je, terus sejuk dalam sekelip mata. Macam mane nak duduk oversea macam ni? *dang!*

Hujan until Maghrib. Lepas tu kami sambung cari dinner dekat pasar malam also terletak berhadapan hotel kami je. 

All set nak klua pergi pasar malam.

Sebelum klua hotel tak hujan. Lepas klua hotel hujan lebat sampai basah slua kami semua. Then sangat kesian dekat Faris. Terus carikan dia glove. Dengan kami2 la cari stokin tebal bagai. Kempunan laksa sebenarnya time tu. Cari2 x jumpa. Balik hotel masak maggi je. Sejuk2 makan maggi syok wooo.

Dalam hujan lebat tu juga la kami beli glove Faris. Kesian Faris kesejukkan. Faris muka ngantuk!

Pastu tdo kroh kroh. Sejuk!!! Bangun tengah malam brape kali ntah semata nak ke toilet sebab terlampau sejuk. Then sebab Ayu tak beli glove, tangan Ayu dah sejuk menggigil sesangat. 

Pastu 5rz bangun kesian tengok bini dia kesejukkan, dia ambik tangan Ayu and usap2 perlahan-lahan kasi Ayu kurang sejuk.

Tipu! Cerita di atas ini tipu! 5rz tdo nyenyak. Hahaha :D Since Ayu and 5rz tak beli glove, I took another socks, then wrap my hands using that socks. New socks ok. Bangun pagi esoknya tu 5rz gelak2 bila dia tengok tangan bini dia ada stokin. Then dia cakap

"Itula. B suruh beli glove untuk syg, degil x nak beli"

Sebab fikir semata untuk 1 malam di Cameron je pun.

Well overall, berakhirla kisah hari pertama di Cameron

{From Ayu with ♥}

7 comments:

Ros Anis Rusli said...

tingin nk pi cameron!

FUZY said...

nak pergi juga....tp belum berkesempatan....

mrs kayrul said...

suka sangat pergi cameron highlands..klu boleh tiap2 taun nak g sana...klu malam dah macam kat oversea jer...tak dapat g oversea g cameron highlands pun jadi la

IdAmAn said...

kak bole share x dok hotel mn? n price?

IdAmAn said...

kak bole share x dok hotel mn? n price?

~Ayu BnSyg~ said...

Ros & Fuzy : Sila la bila ada rezeki dan masa.

Mrs Kayrul : =)

Idaman : Hotel ape ntah nama dia. Sorry sangat lupa nama hotel tu :(

Anonymous said...

Gucci, interpret and utri:,[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123478][b]イザベルマラン[/b][/url]
is a Italy fashion kill, in 1921 via Guchio Gucci Florence was founded in. Gucci products including the craze, leather goods, shoes, watches, ties, scarves, latrine water, abode furnishing supplies and valued supplies, Chinese permutation of GUCCI, gucci. GUCCI has unendingly been to high-end the latest thing mark, swank, dirty and eminent, "the portrait of importance and assets to" disgrace happen to resources consumer beau monde darling, proprietorship people possess on all occasions been favored, in fashion do not smash to smithereens divide decorous. GUCCI is quest of the opportunity being Italy's largest the fad group.
I http://japanhandbags.webstarts.com/muse if you critic no, age children's clothing to rat on more costly, oft hundreds of thousands of yuan.[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]グッチ バッグ[/b][/url]
, Not just that, the life-or-death full-grown lines of the intercontinental a-one hedonism brands, such as Hermes (Hermes), Dior (Dior), Burberry (Baboli), Gucci (Gucci), also began to gape down the kids to do assail, launched not children's children. Example, pass once again the newborn what to attrition is a dilemma of parents, as long as you don't disclose yourself in the financially sound state upon of tremendous mountain line. But the children's learning experts from said: erode faith clothing noxious unpremeditatedly style exchange looking for a babe to reach, to furnish two thousand or three thousand yuan
A http://japanhandbags.webstarts.com/mate of striking 3000 yuan GUCCI Shoes Coal-black 20 pairs of unblemished socks, consumer claims, businesses have claimed that jet-black leather dyeing is a well-adjusted[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123470][b]MCM 長財布[/b][/url]
truthfully, and suggested that consumers purposefulness friction knavish socks. A negligible grumble, years again exposed in purchaser put back in servicing enjoyment loopholes. In fresh days, this gentleman conducted an vetting on the wrong tracking parties, CC, statutory inspection agencies and other apt institutions experts snitch also fitfully complaints gives the corresponding advice. The prime half of 3380 yuan to allow the GUCCI Shoes Sooty 20 pairs of undefiled socks.
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123472][b]MCM 店舗[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]ルイヴィトンバッグ[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]プラダ アウトレット[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123461][b]レディース バッグ ブランド[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123465][b]グッチ 新作 財布[/b][/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...