Friday, March 22, 2013

Cameron Highland - Day 2

Second day in Cameron Highland adalah untuk balik ke KL. Pagi2 after breakfast, check out then sambung melawat tempat menarik di Cameron. Remember, 5rz still nak ke ladang strawberry and Ayu plak still x dapat merasa strawberry coklat tu. Misi mencari diteruskan.



Mula2 pergi beli souvenirs. Jalan2 tengok pokok, bunga, cendawan etc. Lepas tu ke another souvenirs shop. Basically semua kedai menjual barang yang lebih kurang sama je. Bantal strawberry lah, teh, pokok kaktus, key chain etc. Pilih je kedai mana korang nak beli. 

Teh pelbagai flavour

Madu-maduan

Jeruk buah2an

Buah2an

Sistem air yang sangat best bagi Ayu. Tak payah susah payah kita nak kena siram2 bagai

Bunga2an

After that 5rz nak juga ke ladang strawberry. Jumpa la satu ladang ni yang terletak nun di atas bukit. Went there tapi kami tak petik buah strawberry from the tree pun. Malas. Ke sana untuk beli buah strawberry jela. 

Alahai chumelnye Faris tepuk2 tangan

Beli strawberry dekat sini

Gambar ni pun muka Faris sangat chumel! Semua mak cakap anak dia chumel ye x? Ngee~~

Pastu nampak jugalah orang jual sayur2. Fresh sangat nampak.  On the way nak balik ke kereta, barulah Ayu jumpa benda yang Ayu cari2 selama ini. Coklat strawberry. Yumss! Baru puas.


Kedai biasa2 je tapi sedap. Suka :D


Next stop would be to the famous Bharat Tea. Ala tempat Lisa Surihani and Aaron Aziz berlakon dalam filem Ombak Rindu tu. Singgah situ sambil minum2 kejap. 

Bharat Tea



Lunch hour macam tu, kami semua turun la nak balik KL. Itu pun kami sempat singgah di Lata Iskandar. Singgah untuk makan and saje rehat2. Nak mandi memang tak la kan. Malas nak salin bertukar bagai. Faris je the only one yang mandi. Bukan main seronok lagi dia.







Aku je yang pandang kamera


Suka Faris kocak2 kan air tu

Dalam 1 jam lebih dekat situ, then we all pun balik la KL. Otw back, jumpa plak makcik jual durian. Singgah. Since Ayu tak makan durian, I just sit in car with Faris yang tengah nyenyak tido dalam car seat dia. Tdo kepenatan mandi la tu. 

I tengok jela since x makan durian



Then continue balik. Memang betul2 balik sampai rumah. No more singgah2. Hehe. Best jugak short trip to Cameron ni. Cuma sejuk dia jela yang Ayu tak menahan.

{From Ayu with ♥}

2 comments:

cha said...

rendunya cameron highland. i suka sgt CH pergi byk kali pun tak jemu hahha

eh tak sejuk ke air terjun tu. i respek giler sape boleh mandi sebab i tiap kali singgah sumpah tak tahan sebab sejuk sgt haha

btw salam kenal and follow u :)

~Ayu BnSyg~ said...

cha : I rasa biasa je air kat situ. Sejuk tapi sejuk yang bearable la. Actually I mmg lama dah follow instagram you. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...