Sunday, March 17, 2013

Huggies Dry Pants: Change for Better Convenience

*Sticky sponsored post. Scroll down for more fresh updates.*

Me : Faris. Meh sini tukar pampers.

Ha? Ibu nak tukar pampers? No way!!!!!


Eh kejap. Ni pampers baru ni. Meh nak pegang

Tak kira. Nak lari jugak. Tak nak baring!!!!!!!

Dia tak suka betul bila kita baringkan dia untuk tukarkan pampers. Ever since Faris dah pandai meniarap and pusing2 badan lagi, I found it difficult for me to change his diapers. Nak tukar pampers dia skrg, nak kena bersilat bagai. Kadang tu Fairuz kena pegang tangan and badan Faris, barulah Ayu boleh tukar pampers dia. I'm sure lots of mommies and daddies out there pun pernah mengalami situasi yang sama right?

Well, worry no more. We are now using Huggies Dry Pants. Tak kira la anak korang tengah nak meniarap, merangkak or even tengah berdiri sekali pun, korang still boleh pakaikan pampers dengan mudah sekali. It's really easy you guys. Koyak, salin dan lepas. 3 simple steps and tadaaa, siap. Bila kerja menukar pampers ni cepat siap, maka kita as a mom pun dengan senang hati dapatlah buat kerja lain kan? 

Tak susah pun nak koyakkan pampers ni

Skali zap je dah koyak. Mudah and cepat


Anak korang pun mesti macam ni kan?


Ala. Dapat juga ibu tukarkan pampers saya? Must be a really good one.

Kalau klua plak, tiba2 I need to change Faris's diapers. I don't have to look for baby changing room anymore or sometime dalam changing room pun alahai, sesaknya ngan orang. Nak tunggu giliran lagi. Buang masa kan? Itu pun tak semua mall/restaurant/taman permainan menyediakan kemudahan  changing room kan? Sudahnya macam mane nak tukar pampers? Kalau guna Huggies Dry Pants, semua masalah di atas boleh diatasi. Wee~~

Huggies Dry Pants juga sangat selesa dipakai dan ianya mempunyai perengang lembut di bahagian tepi bagi memberikan keselesaan kepada bayi dan juga bagi menghalang dari berlakunya ruam kulit. Ia juga mempunyai sistem pengunci bagi menghalang kebocoran dari berlaku. Bila pampers yang kita gunakan selesa, baby pun tak rasa panas dan ruam dapat dielakkan. Baby ceria, ibu suka. Ha gitu slogan aku. Hehe.

Ha kau. Terus tdo lena. Siap terkangkang lagi ha

Yes. No more stuffy bum =)

Untuk mak bapa yang nak try Huggies Dry Pants ni but still ragu2, korang bolehlah try untuk dapatkan free sample from here. Or, you can know more about this Huggies Dry Pants from facebook as well. Just click here. 

Oh ye. Lupa plak nak mention, what I love most about Huggies Dry Pants ni adalah, korang boleh sarungkan kepada baby tanpa perlu mencari which one bahagian depan and which one bahagian belakang. Bahagian depan dan belakangnya adalah sama so, capai dari beg and terus pakai dekat baby. Like banyak kali!!!!

{From Ayu with ♥}

4 comments:

Anonymous said...

Ayu.. Pampers is a brand also.. Diapers better.

~Ayu BnSyg~ said...

Anon : Thanks anyway but the Nuffnang had approved my post. I cannot change dear. But, thanks for the info ya?

shazrina said...

same je laaa anak kite pon ..kalau nak pakaikan pampers, kene berlari satu rumah dulu ... :)

~Ayu BnSyg~ said...

shazrina : Biasa la budak2 tengah melasak kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...