Thursday, December 23, 2010

Wedding Preparation (Nikah Outfit) | Part 5

Continuous from the panic attack [post]. Tau x sebelum Ayu post entry yg Ayu kasi link sebelah ni, Ayu bermimpi psl kain nikah Ayu. Mimpi buruk la kiranya. Sggh sadis tau. Tu sbb rasa cam serba salah nk continue ngan kain nikah yg dh dibeli. Ayu dh try dok pusing2 kain tu mcm ni mcm tu supaya x kn nmpk weird bila nikah nnti. Takut nnti kang org ckp ada 2 pengantin plak. Sorg pengantin berbaju putih while sorg lg berbaju hijau! Masya-Allah.

Oh by the way thanks to all B2B yg kasi komen2 semangat utk Ayu teruskan wat je bj hijau walaupun bj laki warna putih. Sayang korg semua lah!


Ok komen last says it all. Mmg dh ada solution kepada kekusutan itu. Alhamdulillah jgk la. Rasa bersyukur sgt2. Sebelum that miracle happens, Ayu ada post something kt fb.


Ok I guess korg semua pun dh dpt agak kot ape solution dia kn? Tp nk cite gak.

Ptg Isnin tu hati Ayu x keruan sgt so I called my SIL, kak Fareeza. Call je, kak Fareeza ni mcm tau2 je. Hehehe

"Akak"
"Hmm.. Psl kain la tu"
"Akak baca facebook eh?"
"Ha'ah. Akak nk komen tp x pelah blk umah nnti la ckp"
"Boleh x kak nk tukar?"
"Kain tu dia potong ke atau mmg dh siap 4 meter utk dijual?"
"Dia potong"
Dgn nada sedih

Pk logik pun mana boleh tukar once kain dh potong kn? Long story short, kak Fareeza try gak pujuk Ayu supaya x tukar kain tu. Dia kate boleh je wat bj tu tp tula Ayu nk tukar jgk. Nasib baik kak Fareeza still ada simpan contact number one staff kt Jakel ni.

"Akak try je dulu tau. X janji boleh dpt"
"Ok."

Mean while, Ayu call 5rz and at the same time nk called Niza skali. Keadaan time tu mmg kelam kabut la. Dgn nk tanya 5rz boleh x tukar colour nye lg ngan nk update kt Niza lg. Smpi Niza pun kate dia pening nk melayan Ayu ni. Then time ckp ngan 5rz ada incoming call pulak. Call yg Ayu tggu2. Sape lg klu bkn dr kak Fareeza. 

"Ayu, akak dh tanya. Dia kate boleh."
"Ha! Ye ke?"
Time ni rasa happy gle! Alhamdulillah :)

Mula2 staff tu kate x leh nk tukar tp ntah mcm mane ntah dia kate ok je. Then kak Fareeza offer nk tmn Ayu g tukar kain tu. Ayu pun pk better g ngan kak Fareeza at least senang byk! Then called 5rz and update.

"Kak Fareeza kate boleh tukar salah satu kain je. Sama ada nk tukar colour lining or chiffon"
"Ha tukar la Chiffon tu"

Tgk. 5rz x nk mengalah. Ayu ni pun redha jela. Better la putih ngan putih dr hijau ngan putih! Di sebabkan 5rz x ikt skali nk g tukar kain, so Ayu video called dia utk tnjk kain Ayu n sampin dia (Nk jgk ckp video called tu. Tolong la layan je Ayu ni eh? It's my first time wat video called! Sbb tu jakun tahap maksima! Tu pun pnjm hp kak Fareeza. Hp I kn dok kena ikat ngan gotah. Klu x do gotah tu alamat jatuh la certain komponen)

Kt Jakel, Ayu deal ngan different SA. Bkn SA yg assist Ayu time Ayu beli kain nikah tu. Nasib baik dia cuti hr tu. Klu dia x cuti pun Ayu x nk deal ngan dia. Kerek, malas and asyik la dok main sms. Nk cr SA lain time tu semua bz. :( Mintak kurang lagi pun x de nk kasi. Tp silap Ayu gak. Patut Ayu jual mahal lg time nk ambik kain tu. Korg klu nk mintak kurang korang cubala mcm ni. 
  1. Pilih mana fabrik korg nk. 
  2. Then suruh SA tu ambik fabrik tu and suruh pki kn kt badan korg. (Klu wat cam ni most SA tau yg kte confirm nk beli)
  3. Then tanya last price that she can offer. Klu dia kate mmg x leh kurang lg, korg ckp la 'ok x pelah. Mahal sgt.' Usually diorg akan pujuk lg. Then korg jual mahal la lg ckp x nk byk kali.
  4. Last2 nnti mesti diaorg akn turun harga ckit. Insya-Allah. Before this Ayu slalu wat kt Jakel jd je tp tula that day time nk beli tu tgh rushing nk cepat. Lupa nk jual mahal. Klu jual mahal insya-Allah dpt kurang lg harga tu.

Alhamdulillah segala kekusutan psl kain nikah dh ok. Just nk kena hntr g tailor jela. I x dela pki designer mcm org lain psl budget ciput. Mmg x dok rezeki nk upah designer. G jahit kt tailor2 biasa je weh. Blk dr Jakel pun dgn hati sgt senang hati. Wee~~

Smpi umah tnjk mak and ayah. Ayah kate ok and pesan make sure jgn pki bj tu skali je. Hehehe mmg Ayu dh plan nk recycle je blk bj nikah utk raya or any function. Tp tula white for Eid nmpk sgt br pas tawen. :)

Oh ye that chiffon beaded tu harga still sama cam the last price yg Ayu pnah sebut dulu. X de nk turun2 dh. Actually Ayu mmg slalu g Jakel nk tgk harga turun ke x. Ni dh nk msk bln 1 dh. X de gak turun2. So better grab now klu ada sape2 nk k?

Sape2 nk tanya boleh email Ayu at bnsayang@gmail.com

{From Ayu with ♥}

7 comments:

iedayah said...

kak,sy punye baju nikah wrne tiffany,my fiance wrne hijo mude.mmg xsame.tp sje suke2 wat kelainan.tp sampinnye je sm colour ngn baju sy..btw,nsib baik akk dpt tkr kn.hope everything goes well...

lovelyadibah said...

demi kain !! ececeh..drama bagai:)

neway,bagusla ada penyelesaian kan??:) pas nie leh naikkan seri pengantin :) xmo stress2 lg :)

ElyaElmo said...

Alhamdulillah..settle jugak kan :)

farahfatihah said...

kan dah settle...=) wahhh i saw mine hehehe

~Ayu BnSyg~ said...

Dayah : Tiffany ngan hijau ok kot anyway thanks ye sayang :)

lovelyadibah : Insya-Allah x nk stress lg. Harap x la :)

Elya : Yup elya. Syukur sgt2.

farah : :D

Goges Makeup said...

jgn stress2 k...semoga semua berjalan lancar ..amin

zana
http://zanadetouch.blogspot.com/

~Ayu BnSyg~ said...

Goges : Amin. Insya-Allah semua akn lancar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...