Wednesday, December 8, 2010

Wedding Preparation (Henna) | Part 1

Before I’m engaged to my dear fiancé 5rz, I always wanted to make my henna something like this. 




You know, full use of my hands. But as I’m getting older  youger (hehe tua dh den) I started to change my mind. Rasa klu wat henna mcm gmbr kt atas ni cam serabut plak. (Just my 2 cent. Jgn terasa plak klu sesiapa yg wat inai mcm ni k? No hard feeling) When I went to Nawal's wedding, for the first time Ayu jmpa org wat henna mcm ni.



It’s unique and it’s rare. So Ayu tnjk gmbr ni kt 5rz.

“Jgn la. X pnah dibuat dek org”
“Ape plak x pnah. Kn dia dh buat ni” Smbl tnjk kt gmbr Nawal.
“Lawa ke wat inai mcm ni pnjg2?”
“Ok je syg tgk”
“Abis klu nk wat inai mcm ni, nnti kt kaki inai tu akn jd smpi ke mane?”
“Laaa time kt kaki x dela nk wat smpi 2 ruas mcm ni…. Boleh eh?” Adeh…
“X payah.”
“Ala… X kn nnti inai syg nmpk simple je” Simple tu mcm gmbr kt bwh ni.



“Wat jela. Ape masalahnye?”
“Nmpk sikit sgt merah inai kt tgn. Klu wat 2 ruas kn nmpk cam byk ckit”
“X payahla. Klu nk, wat je yg lukis2 kt tangan tu”

So end up with …………………. Hmmm sorg nk mcm ni, sorg nk mcm tu. But then bila tgk gmbr nikah Raja Farah, nmpk cantik la plak. 

Google

Now rasa nk wat lukis2 mcm ni la plak. Agak2 klu wat kt tgn den lawa x? Kadang2 kte tgk benda kt org tu lawa, kte pun nk. Tp cantik kt org x semestinya akn cantik kt kte kn? So skrg rasa mmg akn wat yg mcm ni. This one pun lawa!



Google

Tp rasa Ayu lebih berkenan ngan Raja Farah punya design la. Cantik and ok la.


ps://Mmg x pnah ttp pendirian time2 nk tawen ni. 


{From Ayu with ♥}

11 comments:

Lyana MK said...

yana ske yg ade bunge2 tuhh...hehe nmpk penuh pun...

Firdani said...

hehe..simple dah ok sis..janji ade inai..:)

farahfatihah said...

bila dah dekat nak kawen t dah xpk nak pakai yg mcm ne..jnji pakai huhu bg seri naik je...

aeshly said...

babe. i dulu pn memule rase nk gak lukis. tp last min canceled sbb x sempat. both ok. kalau xde lukis .. nmpak sinmple n nice. yg lukis pn nmpk cun jgak. if tgn u kecik .. jgn amik bunge yg besar2 nnt nmpk penuh sgt. ;)

Norhayati Rostam said...

I lagi suka simple.
wee~

CikSyafa said...

Syafa ada gtau mama nak pakai 2 ruas..haha, mama protes teros. Syafa rasa Simple is better

~Ayu BnSyg~ said...

Lyna MK : Kn? Mcm dh tekad nk wat bunga2 gak but the simple one la

Firdani & Farah : Janji tawen kn? X de inai pun boleh tawen ape.

aeshly : Thanks for the very good tips :)

Norhayati & CikSyafa : Sometimes less is more right?

Puan D0T said...

i mmg x pakai inai lukis.. sebab mak pesan xmo lukis2.. so.. pakai inai daun jek.. hihi..

sebab tyme tu dah x terpikir pape2 dah.. inai tak ke mane... diri sendiri tah ke mane..

by da wy.. inai raja farah mmg cntik. =)

nurulAsyikin said...

as i know,

haram hukum pakai inai lukis-lukis tu~ i want it too~ but tak dapat... :(

~Ayu BnSyg~ said...

Puan DOT : Inai Raja Farah mmg sgt cantij =)

nurulAsyikin : Sayang, inai lukis2 x haram tp yg mengharamkan ialah apabila ada lukisan mcm binatang like butterfly mcm tu adalah dikira haram. Pape pun klu awak still was2 x payah la lukis2. Buat biasa2 je k? *_*

Noor Fazleen said...

hi dear...kalau ada kawan2 yg minat nk lukis2 inai...singgah la kat blog i ye...mana taw leh pas2 kat kawan2 yg nak kawen... noorleenfazel.blogspot.com :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...