Monday, December 13, 2010

Wedding Shila | Part 1

Ni nk cite serba sedikit psl wedding preparation my dear friend, Shila. Mcm yg Ayu ckp dlm [post] ni, Ayu n Niza ditugaskan utk beli fresh flowers utk pengantin.  Janji ngan Niza nk klua around 9 in the morning tp tula masing2 kepenatan tggu pengantin di inaikan pada malam sebelumnya, so turn out klua umah lmbt ckit. (Hehehe actually Ayu yg bgn lmbt. Bkn Niza)

So destinasi kami yg pertama ke Melawati. Since Shila ckp g cr fresh flower kt sana je so we just went there instead of going to Petaling Street. Tema Shila ialah biru tp lahai makcik ni sibuk sgt so dia x smpt nk order  blue roses. So mmg x do la rose biru tu sbb that one kena tmph awal2. Harga rose kt Melawati tu humahai! 1 tgkai RM 2.50. Kami nk beli 2 dozen. So klu 1 dozen dh RM 30, huh mmg la mahal! Then kami try nk nego ngan budak tu ckp la nk beli 2 dozen dpt kurang x? X de nye dia kasi. Reason dia psl skrg musin hujan so mmg susah nk dpt bunga.



Last2, we both decided to shoot to Petaling Street. Situ byk lg choices. Malangnya kami tersalah pegi kedai bunga. Patut pg tmpt2 org jual bunga yg kt lorong2 tu sbb byk choice and lg murah. Tp kami sempat g kt tepi2 jln je. Ada 2 kedai je kt situ. 1 kedai besar and satu lg kedai kecik. Ok lps dh survey2, blue roses was no where to be found. Nasib baik Shila kate pandai2 la mix and match kn color rose yg ada. Ok so we choose to have peach and pink colour. (Mesti korg tertanya-tanya, match ke ngan tema biru? Hehehe nnti tgk hasilnya n nilai sendiri k?)

Kn Ayu ckp ada 2 kedai kn? Kedai yg besar tu lg byk jenis bunga and colour dia lg variety tp lg mahal ckit jela ngan kedai kecik yg kt sebelah kedai besar tu. Kt kedai besar, 1 dozen roses RM 28 while kt kedai kecik, 1 dozen roses RM 20. So kami pun beli kt kedai kecik tu jela. Then kami siap ambik business card lg. This one for the future la. Utk kegunaan Niza yg nk kawin nnti. Hehehe :D


Bunga atas skali ngan tgh tu daisy kn? Harga RM 8 utk 5 tangkai klu x silap. Sesuai utk wat center piece


Lps settle hal2 kt Petaling Street, we both shoot to Kedai Riben around Giant, Taman Permata plak. Ni semua utk wat hantaran sireh junjung Shila ni. Then dh sudah, Niza hntr Ayu blk sbb dia nk kena g pick up kek plak. Planning awl nk wat sireh junjung sama2 ngan Niza tp Niza kena tmn Shila g KLCC plak. Tiba2 Maxis bar no Shila padahal tunang Shila dh byr last week lg. Maxis sila perbaiki khidmat anda! X kn la ambik masa 1 week nk update payment kot? Anyway, Ayu start wat sireh junjung dulu dgn pertolongan my SIL. Then yg gubah bunga and sireh semua my SIL. Ayu just lipat2 sireh je. Hehehe.

ps://Next update Ayu akn cite psl sireh junjung plak.

{From Ayu with ♥}

4 comments:

R-YuzSha said...

bestnyer... nanti bleyla Ayu kongsi number phone kedai bunga yang jual bunga Rm20/dozen tue boley?.. cam best jew... dapat harga murah... hehehe.. Ayu...Nak jugak!

~Ayu BnSyg~ said...

R-YuzSha : Nk ke sayang no phone dia? Meh Ayu kasi kt email nk? Email Ayu kt bnsayang@gmail.com and I'll give the detail :)

Syima Syaz said...

e aritu tak jmp pun bunga byk2 mcm ni dear...

well, maxis memang....kita dh bayar tapi kate tak bayar 3 bln...tanya sistem cap ape dia guna?dengan nada riak kata sistem fail...eh bodo! penipu... ape pulak company besar gabak guna fail2... bengap!
pastu terminate terus...! pueh hati den!

R-YuzSha said...

sudah email Ayu tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...