Wednesday, May 9, 2012

Set Berpantang

Ayu berpantang tidaklah ketat sangat macam orang dulu2. Macam tak berpantang pun ye gak. Set berpantang pun Ayu baru beli like 2 weeks after I delivered my baby. Well at least better late than never. Haha :D Ayu gunakan set berpantang Tanamera. 


The package

Inside

Buku ni lebih kurang macam buku instruction on how to use the postnatal set


Benda yang Ayu paling tak suka time berpantang ni adalah berbekung. Rimasnya lahai! Ayu cuma berbekung selama 2 minggu je. The rest dah malas! Sebab dah selalu sangat berbekung, Ayu dah boleh pakai bekung tanpa bantuan orang lain. Selalunya 5rz yang akan tolong Ayu untuk ikatkan bekung. Tapi time 5rz kerja, Ayu la yang pakaikan sendiri. Bekung ni yang rimasnya sebab nak kena letak herbal paste dekat perut. Then lapik satu kain bersih so that bekung kita nnti tak kotor. Then ikat bekung tu dari paha ke perut. Bila nak pergi toilet nnti, just naikkan bekung yang bahagian paha tu. Agak complicated juga la. Tu sebab Ayu paling tak suka nak berbekung. The rest time pantang semua ok.


I got all of this for RM 370. Postage included. Actually is RM 360 tapi Ayu request nak cepat, so kena top up another RM 10

{From Ayu with ♥}

9 comments:

HAIZI KHALID said...

hye ayu :)

selamat berpantang..hihi...baby camne..sihat x so far?

haizi bace yg ayu paling xsuke time berpantang ni time berbekung kan..sbb susah kan nak lilit2 sume tu..pas2 susah sgt nk buang air..ni sme mmg normal problem org pas deliver :)

Ayu nak tak try pakai Premium Beautiful (pb)? Pb ni korset jugak..bukan utk pakai mase berpantang je..hari2 biasa pon bole pkai..untuk kesihatan & kecntikan..

apa-apa nak tahu psl pb ni bole tanya haizi..nak try pakai dulu pon bole..nak rase material camne..senang ke susah pakai..hihi

Ayu bole refer kat blog Haizi dulu..bace-bace psl PB ni :)

ANything just contact Haizi (019-2151306) :)

http://haizikhalid.blogspot.com/2012/04/premium-beautiful-vs-normal-bengkung.html

Hazz Nieza said...

i baru je order Tnamaera ni last Monday. insyaAllah next week kot parcel nyer sampai. tak sabar lak, hehehe.. ;-))

amal said...

rajinnye berbengkung!hehe.. saya pakai 3 hari time ngurut je. pastu dah malam. now menyesal sebab perut kembali boncet. padan muka sendiri huhu

~Ayu BnSyg~ said...

Haizi : Thanks awak :)

Hazz : Good luck n selamat b'pantang nnti.

Amal : Ala Ayu pun takat pki 2 weeks je pon

HAIZI KHALID said...

hihi same-same..benda yang baik kita share :) yang tak baik jangan share kat orang :D

haizi silent reader blog ayu..kite 1 fakulti dulu..haizi kawan amilina..hihi..haizi baru je pregnant ni, so bole amek siket2 tips drpd blog ayu psl pregnancy :D

da pregnant ni stop jap pkai pb..berpantang nanti pakai balek :)

bef0re this blog ni blog personal tp now da delete sbb rse mcm kelakar je plak bace entry2 lame..now nk start baru :)

Nadya Zahid said...

bestkan gune tanamera?bau SPA!

~Ayu BnSyg~ said...

Haizi : Laa 1 fac ke dulu? X tau plak Ayu. Anyway tahniah x lama lg bakal jd ibu.

Nad : Yup. Hr2 toilet I bau spa.

hidayah hiddensity said...

wah! nampak ramai gak guna tanamera. review not bad. nampak hazz pun guna. btw, selamat berpantang ayu!!

~Ayu BnSyg~ said...

Hidayah : Dah habis pantang dah yang. Anyway, tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...